18:15

Sjövalla FK

Referat: Kållered SK - Sjövalla FK

Ambitionen är alltid att vinna!

Dom orden ekade högt i huvudet när vi intog Kållereds Sportcenter och ställdes mot hemmalaget Kållered SK, ett lag som trillade ut ur division 3 så sent som i fjol. Laget var taggat, och det hela började redan 24 timmar tidigare när undertecknad fick ett samtal från okänt nummer, låt oss säga från en anonym Sjövallaspelare med nummer 3 på ryggen. Med förväntan i rösten gick dialogen ungefär såhär: 'Är ni på Kållereds sportcenter snart eller? (Jag vill bara in och ösa in mål!). 'Nej. Men vi kommer dit imorgon, då matchen spelas' (Hum....). 'Jaha... då ses vi då...' (Jävla skit. Jag som ville göra mål). *klick*. Okej, det inom parentesen kanske inte sades, men det tänktes nog! SÅ taggade var vi på att spela matchen!

Vi samlades, packade ihop våra saker och åkte från den ena metropolen Mölnlycke, till den kanske ännu mindre metropolen Kållered. Nåväl, Nisses pizzera har dom. Pga lite manfall aktiverar vi Martins 'lös ut oss ur skiten'-klausul i kontraktet och han slänger sig på privatjettet till Kållered (Eller pendeltåg+762:an). Försnacket handlar mycket om att sätta defensiven (och såklart att vinna). Jag och deras målvakt Filemon hälsar, jag vinner såklart slantsinglingen och tackar ödmjukast för att vi får iallafall 10 sekunder med boll denna halvleken och väljer att börja med boll.

Vi ligger kompakt i våra positioner, Kållered tillåts rulla boll i backlinjen men har kanske inte riktigt det tempot dom hade förra gången vi möttes. Dom lyckas in riktigt hitta in mellan våra lagdelar som ligger kompakt och tvingas allt som oftast hitta lång mot deras kantspringare, och där huserade Bashir och André på var sin kant och tillsammans stänger dom av crossbollarna nästan helt. Vi jobbar jättefint som ett kollektiv, trots ett bollinnehav på närmare 80-20 än 50-50... Elias och Freddan stänger mittfältet fint, Kappe och Noah kommer in i banan och vi ger helt enkelt Kållered inte särskilt mycket yta, och håller dom felvända. Denna dans skulle pågå i en halvlek, där Kållered äger boll och vaskar fram några riktigt kvalificerade chanser där antingen backlinjen är hetast eller Jakob (Man of the match!) löser situationen. Vår mittbacksduo Mikael och Mikael spelar stabilt (Även om den ene mest vill göra mål som sagt). Vi har några bollar i djupled, tyvärr går dom på mig och vid ett tillfälle hinner Simon som slår bollen i djupled till mig till och med ikapp mig och får nästan tag i bollen själv... Kappe hinner nästan med att chippa in bollen på frispark, vilket hade varit lite komiskt men KSK målvakten hinner suga ner den, domaren hinner blåsa att frisparken ska gå om och vi får nästan tillbaks bollen av en 'inte upprörd' KSK målvakt, fast kanske 50 meter bort;)

*pfiiiuuuuuuu* (Så låter väl en vissla?). 0-0 i halvlek och ett allt mer märkbart Kållered går ut i paus. Fieker manar på till lugn, och att fortsätta ta matchen metodiskt... (och underförstått att vi då kommer att vinna den såklart).

Domaren blåser igång andra halvlek, vilket ser rätt annorlunda ut mot första. Kållered avancerar i sina positioner vilket kanske var klokt, men det lämnar också stora ytor bakåt (Tur för dom att jag är så snabb. Mindre tur att Kappe och Simon inte är det;). I den 35e minuten lönar det sig dock, och Kållered rullar upp fint och sätter bollen i mål på en klassisk snett-innåt-bakåt. Vi håller dock ett gott humör, och får faktiskt tag i bollen mer och mer, där vi vågar rulla upp och kommer runt på kanten några gånger. Noah, Martin och Kappe gör det jättefint på sina kanter och tar ständiga löpningar. I 40e minuten får jag en boll (i djupled!), vänder in och serverar Arshya på högerfoten(!). Han avlossar bössan, som tyvärr får en mindre touch och går ut till hörna, annars sett från min vinkel hade det varit 1-1 om inte deras målvakt gjort en fantomräddning. Det blir några frisparkar och hörnor, men idag har vi inte riktigt kalibrerat verken inläggen, eller Mikaels panna och målen uteblir. Kållered får till 2-0 i minut 45, där Mr. KSK De Bruyne Niklas de Broen vallar sitt skott på täckande back och i en retlig båge över Jakob (som TYP lyfter från marken). Kändes lite slowmotion, en sådan där retlig lite turaktig boll som kanske var välförtjänt men ändå sett till David mot Goliath inte riktigt var välförtjänt ändå.

Efter minut 45 tycker jag att vi faktiskt får tag i bollen riktigt fint och Kållered tröttnar lite, nu är det med 60-40 bollinnehav och vi kommer runt på kanterna några gånger. Arshya, Elias, Simon och Freddan gör ett kanonjobb på mittfältet (Freddan har även en sejour som forward, men Fieker valde att sätta ner honom igen då han var ett kanske ännu mindre genombrottshot än vad jag är;).

Kul med lite publik också, betyder mycket för oss i laget och överlag var det en ritkigt bra genomkörare (Där ambitionen ju var att vinna!:) Och som Jakob så bra sa i halvlek 'Fan gubbar, nu är det bara 7 matcher kvar innan vi är i svenska cupen!'.

Och och fralla, härnäst ska Virgo falla!